Noah Gundersen, 22.03.22

Den 22. mars 2022 tok jeg toget innover til Oslo for å se Noah Gundersen live for andre gang. Som sist var det John Dee som var stedet, og denne gangen kom han uten oppvarmer, men hadde med seg en kompis som kompet ham på tangenter.

Noah har som David Ramirez også en stemme som bærer en konsert alene, men sammenlignet med den forrige konserten så virket han litt mer rusten denne gangen. Dette var den første turneen hans i Europa igjen etter pandemien, og kanskje var det litt av grunnen til at det føltes litt rustent ut. Ikke for det, stemma satt som ei kule, men han virket kanskje en smule mindre engasjert (i den grad du kan kalle ham for engasjert på scena) enn forrige gang.

Det var langt færre folk enn sist, og god plass til å stå eller sitte hvor man måtte ønske. Min daværende kjæreste kom opp fra Rjukan for å være med på konserten - og hadde tatt kollektiv transport en halv dag i så henseende, så hun var nok glad for at det var romslig nok foran scena til at hun kunne sitte og hvile seg i ei trapp, og allikevel ha fritt utsyn til scena.

Høydepunktene for meg var at han denne gangen dro frem igjen den gamle låta “First Defeat”, som jeg under pandemien lagde en Totning-versjon av - “Den siste”. I tillegg dro han også en annen personlig favoritt i “Send the rain (to everyone)” fra “White Noise” (2017). Ei låt som fungerer langt bedre med band og el-gitar, men som jeg allikevel endelig fikk høre live.

Noah er en artist jeg setter enormt stor pris på, og det skulle ikke forundre meg om jeg tok turen neste gang han fant på å besøke Norge heller - men jeg skulle absolutt gjerne sett ham med litt mer backing, til tross for at stemma hans bærer en akustisk solo-konsert utmerket alene.

Kveldens Setlist:

  1. Wild Horses

  2. Robin Williams

  3. Watermelon

  4. Fire

  5. First Defeat

  6. Atlantis

  7. David

  8. The Coast

  9. Exit Signs

  10. Ledges

  11. Bad Desire

  12. Lover

  13. Send the rain (to everyone)

  14. Sleepless in Seattle

  15. Cigarettes