3. januar

3. januar 1920-2020 (3/365)

Det er ikke bare i vår tid at avisene fylles opp av sinte leserinnlegg. Mye av ederen og gallen som sprutes ut, gjøres i våre dager i kommentarfelter på sosiale medier og hos nettavisene, men det er fortsatt mye underholdende lesning på baksiden av våre lokalaviser.

Den 3. januar 1920 fikk en “åndelig herre” med signaturen M ut sin frustrasjon over ungers oppførsel på kino i et leserinnlegg som stod på trykk i lokalavisa i Larvik & omegn; Østlands-posten (1881-)

Adjustments.jpeg

Overdreven støy fra kinogjengere irriterer nok mange kinogjengere i dag også. Det blir litt det samme som folk som prater under konserter. Slike har jeg en tendens til å trekke til meg som et fluepapir, men jeg håper jeg slipper dem på neste konsert i januar - ellers må jeg vel ty til baksiden av GD?

Når det skal sies så ligger nok min sympati hos ungene på kinoen i dette tilfellet. Overtrampen her var klapping, tramping med beina og latter av full hals, så det spørs om ikke denne M var vel sensitiv - noe han vel bekrefter i slutten av raljeringen sin:

“Kan ikke de som har med kinomatografene å gjøre sørge for at barna ikke får ta seg sike meningsløse friheter? Det må kunne gå an bent frem å forby det. Imotsat fall vil mange voksne mennesker og især folk med “nerver” finne det best å holde sig borte fra kinoene i Larvik”

M var 100 år for tidlig ute. Hjemmekino ville nok passet ham utmerket!