Jason Isbell (support: John Moreland), 06.01.16

Allerede 6. januar 2016 fikk vi servert årets beste konsert her oppe på bjerget, da amerikanske Jason Isbell gjestet Sentrum Scene sammen med sitt backingband The 400 Units.

Et stappfullt Sentrum Scene hadde stjerner i øynene da de gikk ut igjen i den bitende Oslovinteren etter konserten.

Da hadde kontigenten fra Gjøvik oppe på balkongen også fått stifte bekjentskap med en annen strålende artist - nemlig kveldens oppvarmer, John Moreland.

Noen av oss hadde litt kjennskap til Moreland fra før, og andre hadde hørt seg opp rett før konserten - og jaggu meg leverte han ikke et sett som ikke holdt noe tilbake for kveldens headliner.

På en liten krakk liret storvokste Moreland av seg godlåt på godlåt, kun med en kassegitar i fanget som hjelp. Innlevelse og historiefortelling på skyhøyt nivå, og en fantastisk stemme. Så fikk vi heller bare bære over med at Moreland bjeffet en del innimellom, da han åpenbart hadde dratt på seg en forkjølelse i januarkulda.

Høydepunktet for min del var da han dro i gang “Hang me in the Tulsa County Stars” som åpningslåt. Du verden for en mektig start!

Etter en liten omrigg var det dags for kveldens hovedartist, Jason Isbell - sammen med sitt band The 400 Units.

Etter en rufsete og utfordrende tid som ung artist og fyllebøtte sammen med festgjengen i Drive by Truckers, så hadde Isbell “sobret opp” (pun intended), blitt straight - og reddet både karrieren og seg selv ved å gå solo. Også mye takket være kona Amanda Shires.

Selv med noen soloutgivelser under beltet, og senest før denne konserten megahiten “Cover me up” - så var jeg spent på om de også kom til å spille noen av gromlåtene fra The 400 Units-albumene. Jeg fikk det som jeg ville, og ikke bare det - jeg fikk begge favorittene mine: Både “Alabama Pines” og “Codeine”.

I tillegg børstet Isbell støvet vekk i fra to av låtene fra Drive by Truckers, og jeg tror samtlige inne på Sentrum Scene frydet seg da han dro i gang “Decoration Day”.

Etter 17 låter takket han pent for seg, og forlot scena til unisone rop og trampeklapp.

For en låtskriver. For en artist. For en konsert!

Anmeldelse på Musikknyheter dott no

Les Musikkbloggen sin anmeldelse av konserten