Counting Crows, 27.10.22

Endelig - 18 år etter forrige gang - var Counting Crows tilbake på norsk jord. Jeg var på konserten for 18 år siden, og jeg var så klart til stede da de høsten 2022 kom tilbake til Norge, og spilte en fantastisk konsert på Sentrum Scene i Oslo.

Butter Miracle Tour kalte de turneen sin - etter den nye plata Butter Miracle. Counting Crows har siden debutalbumet August and Everything After vært et av mine all time favorittband - men etter Hard Candy kom ut i 2002, så har jeg vel ikke akkurat vært overbegeistret for de sporadiske, nyere albumutgivelsene.

Det lå i kortene at vi fikk servert en del låter fra det nye albumet, men jeg hadde jo så klart forventninger og håp om mange godbiter fra 90-tallet.

Vel inne i Oslo så møtte jeg en god gjeng med gamle venner fra Gjøvik og Toten, som jeg hang masse med gjennom 90-tallet - og dyrket Counting Crows sin musikk sammen med. Det ble en herlig reunion i både vennskap og musikk denne torsdagskvelden i Oslo. I anledning konserten hadde jeg sågar tatt meg fri påfølgende fredag.

Og for en start det ble. Første låt ut var låta jeg var mest spent på om ville dukke opp - min all time favoritt Round Here.

Karene i bandet begynner å dra på årene, og Adam Duritz har gått fra å være en spenstig dread locked fyr til å bli en middelaldrende, korthåra fyr - men energien og stemmeprakten satt fortsatt - selv om det nok kostet litt mer pust enn for 20 år siden.

Bandet låt tight som aldri før, og ga et smekk fullt Sentrum Scene alt det vi kunne drømme om - og lovde inderlig at det ikke skulle gå 18 år til neste gang de besøkte Norge!

Les anmeldelse av konserten her

og her…

og her…

Se og hør Holiday in Spain fra konserten på Sentrum Scene.

Set List:

  1. Round Here

  2. If I could give all my love - or - Richard Manuel is Dead

  3. Mr. Jones

  4. Colorblind

  5. Butterfly in Reverse

  6. Omaha

  7. St. Robinson and his Cadillac Dream

  8. Palisades Park

  9. God of the Ocean Tides

  10. Start again (Teenage Fanclub cover)

  11. Big Yellow Taxi (Joni Mitchell cover)

  12. Catapult

  13. The Green Grass

  14. Elevator Boots

  15. Angel of the 14th. Street

  16. Bobby and the Rat Kings

  17. Rain King

  18. A Long December

  19. Hangingaround

  20. A Murder of One

  21. Holiday in Spain