25. juli 2013, Nya Parken: Norge - Danmark

Sommeren 2013 var jeg på sommerferie sammen med min daværende, vår 3-åring og mine eks-svigerforeldre i Sverige. Målet for turen var å komme oss til Astrid Lindgren-land i Vimmerby og dyreparken Kolmården utenfor Norrköping.

Tilfeldigheter skulle ha det til at vi faktisk bodde på hotell i Norrköping samme kveld som EM-semifinalen mellom Norge og Danmark i kvinne-fotball skulle gå av stabelen, så etter en lang dag i dyreparken slengte jeg meg på telefonen for å se om det var billetter å oppdrive. Det var det, og noen minutter senere satt jeg med to billetter på kortsiden av Nya Parken (Norrköpings Idrottspark), eller Östgötaporten som den også heter.

Eks-svigerfar og jeg satte oss i bilen, koblet opp GPSen og kjørte ut til stadion i god tid før kampstart. Der fant vi parkering i ei sidegate noen hundre meter unna, og vandret mot stadion. Etter å ha kjøpt et program, så fant vi plassene våre på kortsiden, rett ved siden av det ene målet. Jeg liker egentlig ikke å sitte på kortsiden, siden utsynet til selve kampen der er dårligere enn litt oppe på langsiden - men det var disse billettene vi klarte å oppdrive.

Norge tok ledelsen allerede etter 3 minutter ved Marit Christensen, og det hele så ut til å gå mot seier da helt plutselig Danmarks Mariann Gajhede utlignet i det 3 minutter før full tid. Det ble ingen mål i ekstraomgangene, og kampen skulle dermed avgjøres på straffespark. Til vårt hell så ble straffespark-konkurransen avviklet på vår kortside, så vi fikk skikkelig panorama-utsikt til den spennende avgjørelsen.

Norge satte alle sine fire straffer, mens Danmark bommet på to av sine - så en siste og femte straffe ble ikke nødvendig. Norge gikk til finalen, der de noen dager senere tapte 0-1 mot Tyskland.

Vi kjørte tilbake til hotellet med en artig opplevelse med oss i bagasjen, og en svensk stadion å registrere i Groundhopping-appen.

Norge - Danmark 1-1 (4-2 på straffer) (1-0) T: 9 260

Målscorere: Marit Christensen (3) - Mariann Gajhede (87)

Straffescoringer Norge: Solveig Gulbrandsen, Cathrine Dekkerhus, Maren Mjelde, Trine Rønning

Straffescoringer Danmark: Nadia Nadim, Mia Brogaard