7. oktober (281/366) - Prove yourself!

Nye uke, og det drar seg til med kjøligere temperaturer og kalde vegger. Letingen etter et krypinn og eie går litt smått, for det er ikke mye aktuelt som blir lagt ut om dagen dessverre - men jeg har fortsatt trua på at det plutselig dukker opp noe.

Denne uka kommer det vel kanskje ikke til å skje så mye på Finn heller, skjønt oss vanlige dødelige som ikke jobber i lærervesenet må bare innfinne oss med at vi må jobbe i høstferien - som startet i Innlandet i dag. Så også helt sikkert også eiendomsmeglere. Så det kan jo slumpe.

Her i huset har jentene en miniferie på Toten, før de kommer hit en tur i morgen. Jeg skulle vel kanskje vært fornuftig og brukt mandagskvelden til å hvile ut etter helgens hyttetur - som var et blast from the past på så mange måter. I stedet kaster jeg meg i det, og sosialiserer meg på Heim-quizen, som starter om et par timers tid. Ikke det at jeg føler at jeg har stort å bidra med, for selv om jeg elsker quiz og trivia - så er det vrient å hente frem spesielt navn og tall i fra den interne harddiskens mange irrganger.

Ta musikk, for eksempel. En kategori jeg elsker - men som jeg ofte ender opp med å klø meg i det imaginære håret over. Jeg kan ha hørt låta hundrevis av ganger tidligere uten å komme på navnet på artisten. Jeg må slumpe å treffe på band og musikk som jeg har gått ekstra nøye inn i for å klare meg i den kategorien. Nyere musikk, og topp-40 låter er helt håpløst. Jeg kjenner som regel låtene godt igjen, siden disse er umulig å ikke bli eksponert for - men er såpass uinteressert at jeg ikke har festet meg ved navnet.

Så i kveldens musikkkategori, så håper jeg at det for en gangs skyld kommer noe musikk jeg liker, eller har et forhold til. Jeg gir aldri opp håpet om at vi får første halvdel av 90-tallet som egen egen kategori. Gjerne spesifisert enda mer. 90-talls rock.

Sa skal jeg levere!

I dag fyller Radiohead sin krumtapp Thom Yorke 56 år, noe jeg mistenker også en av quizmasterne på Heim er fullt klar over. Spørsmålet er da om han til ære for den skjevøyde raringen fra Abington utenfor Oxford durer på med noen Radiohead-spørsmål i kveldingen?

Det skulle ikke forundre meg. Men skulle det komme noen slike, så kan du være sikker på at de er fra de nyere utgivelsene. For meg gikk det et skille etter OK Computer, da Radiohead ble mer eksperimentelle i uttrykket. Jeg må innrømme at jeg liker de best når de druser på med gitarer, og er mer rocka og upolerte. Litt som at jeg også liker gammel Kent bedre enn da de gikk fullstendig Depeche Mode.

Debuten til Radiohead fra 1993 - Pablo Honey - står ved siden av The Bends fortsatt ut som deres beste album. Det provoserer helt sikkert mange Radioheads, men kjære vene - finn frem igjen plata og hør den back to back. Ved siden av hit-balladen “Creep” er den spekket med andre perler. Både med og uten vreng.

I dag feirer jeg Thom Yorke med å snurre den et par runder på Spotify, og dagens soundtrack derifra blir låta “Prove Yourself” - som er akkurat det jeg akter å prøve på quizen senere i kveld.

Så får det ikke hjelpe at Thom Yorke virker å ha - bevisst eller ubevisst - knabbet litt fra en rekke andre låter. I låta hører jeg blant annet både Neil Youngs “Heart of Gold” og Carole King’s “Crying in the Rain”, som nok ble mest kjent i Norge i A-ha sin innpakning.

Har du glemt den og “Pablo Honey”, sier du? Gjør deg selv en god musikalsk tjeneste, og gi den en runde i dag på Yorkes jøbburs, da vel!