3. februar (34/366) - Everleigh & Jupiter

Missouri er en av to stater som grenser til hele åtte andre stater: Iowa, Illinois, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Oklahoma, Kansas og Nebraska.

Der nordmenn flokket seg sammen i Minnesota, så kom det en bølge med emigranter fra Sentral-Europa til Missouri allerede på 1820-tallet. Mange kom fra tyskspråklige land, og flere steder i dag finner vi spor etter disse også i det geografiske. Vest for Missouris nest største by St. Louis finner vi småbyer og tettsteder med navn som Vienna, Swiss, Rhineland, Innsbrook, Westphalia, Altenburg, Wittenberg, Bern, Hermann, Arnold og Gerald.

En av disse var familien Dierker. Vi spoler noen generasjoner fremover, og finner igjen etterkommeren Lucas Dierker, som vokser opp sammen med familien i småbyen Gerald. Der begynner han etter hvert på college, og selv om musikk tar mye av hans tid, så er det amerikansk fotball han virkelig har talent for. Som spiller kom han aldri på et nivå som luktet NFL, men han utmerket seg tidlig som et trenertalent.

Etter han ble uteksaminert fikk han i 2014 et jobbtilbud som trener i Nashville, men omtrent samtidig fikk han et varsel på telefonen sin. Fra Tinder-appen han hadde lastet ned. Nytt match!

Han åpnet Tinder, og imot ham lyste profilen til Morgan Manson fra Missouris femte største by Columbus. De delte en stor interesse for sang og musikk, og bestemte seg for å møtes. Det ble full klaff fra første treff.

Ikke bare kjente de på en romantisk kjemi, men de forstod raskt at de også hadde en helt unik, musikalsk kjemi. Første gang de sang harmonier i sammen, så skjedde det noe helt magisk med stemmene deres. De utfylte hverandre på en perfekt måte, og de forstod at dette var noe de måtte utforske nærmere.

Nå fikk fotball være fotball.

Lucas takket nei til jobben i Nashville, de ble kjærester, og de bestemte seg for å satse på musikken. Morgan sin stemme var som havet. Bølgende og fri. Lucas sin var som stein. Stødig og nedpå. Navnet kom til dem naturlig: Of Sea and Stone.

To år etter giftet de seg og flyttet sammen til St. Louis. I 2017 ga de ut sitt første selvtitulerte album, som fikk strålende kritikker i Americana-kretser.

Siden den gang har livet stort sett handlet om musikk, men 2023 skulle bli året der noe langt viktigere og større skulle skje. Morgan ble gravid, og da de var på sin første ultralyd skulle det vise seg at det var med tvillinger. Ikke bare det, men det ble raskt konstatert at fostrene både var eneggede og delte morkake. Lucas og Morgan fikk den tøffe beskjeden om at de vakre skapningene som vokste i magen hadde tvilling-tvilling transfusjonssyndrom (TTTS) – en forholdsvis sjelden og alvorlig komplikasjon tilstand der sammenvokste blodårer i morkaka fører til at det ene fosteret får næring fra det andre.

Åtte uker før termin, i november 2023, ble de to vesle, vakre nøstene tatt med keisersnitt på en spesialistavdeling for for-tidlig fødte på Dell Children’s Medical Center i Austin, Texas. Jentene fikk navnene Everleigh Grace og Juniper James.

Det ble brått viktigere prioriteringer i livet enn musikk. «We don’t know the pain a change of plans might bring», sang de på låta «Ordinary Things» fra 2021. Der synger de om helt vanlige, dagligdagse tingene, som til syvende og sist er det som står igjen når man skreller av lagene og kommer inn til kjernen.  «I wanna hear you breathe and not say a word».

Hva er egentlig dagligdags? Hva er en vanlig rutine? Livet gir, og livet tar. Livet skjer. Prioriteringer endrer seg, og det som var dagligdags i går er ikke alltid dagligdags i dag. Det å puste vil for alltid være dagligdags. Vanlig. Helt til det er slutt.

«The biggest things are smaller than they seem». Det største og vakreste i livet til familien Dierker er to bittesmå jenter, som fortsatt får all oppfølging de kan få på et sykehus i Austin.

The little things are bigger than they seem

I wanna do the ordinary things

Jeg ønsker familien Dierker alt godt, og at Everleigh og Juniper begge kommer seg gjennom den vanskelige starten på livet – og at de som familie snart kan få gjøre helt vanlige ting sammen. Se verden. Våkne opp. Puste. Være. Leve.

Så kanskje vi i fremtiden også får høre mer fra Of Sea and Stone.

Dere får “Ordinary Things” som en bonus som hjemmelaget musikkvideo her på bloggen, men dagens soundtrack blir deres smallvakre “I love you, Goodbye”, som virkelig får frem stemmeprakten og harmonikjemiene ekteparet i mellom. The Civil Wars kunne ikke gjort det bedre!