26. juni (178/366) - The Finish Line

I kveld skal blant annet den mest åpne gruppa etter to runder avgjøres i fotball-EMs innledende gruppespill. Jeg snakker om gruppe E, med Ukraina, Belgia, Slovakia og Romania – der samtlige lag har vunnet hver sin kamp, og står med 3 poeng hver foran kveldens avgjørende kamper Slovakia mot Romania, og Ukraina mot Belgia.

Sistnevnte må fortsatt leve med å ha et solid favorittstempel på seg, men viste spesielt mot Slovakia at det ikke alltid er lett å leve opp til slike. Kraftpluggen Lukaku har vært EMs mest uheldige sålangt, med hele tre scoringer annullert etter VAR-sjekk – og Ukraina har vist at det meste er mulig når du spiller med hjertet utenpå drakta.

Det blir rett og slett to rysere av noen kamper klokka seks i ettermiddag, og det spørs om ikke jeg må ha opp kampene både på TV og laptop, og kjøre litt tung multi-tasking i kveldingen.

Det ideelle i mitt narrativ ville vært at Ukraina slo Belgia, mens Slovakia og Romania spilte uavgjort. Hvis nyheten når Frankfurt om at Ukraina leder meg to ti minutter før slutt, så er det nok ingen av de to landene som akter å spille for seier – så med dagens praksis for tillagt tid, og ikke minst det at alle får vite alt i sanntid, så gir det egentlig ikke lenger noen stor mening i å legge kampene på samme tidspunkt.

Spennende blir det åkkesom å se hvem av de fire lagene som kommer seg over målstreken på rett side, og dagens soundtrack blir da også «The Finish Line» fra det nord-irske bandet Snow Patrol.

Låta er hentet fra deres fjerde studioalbum «Eyes Open», som kom ut i 2006. Plata var faktisk det bestselgende albumet i hele Storbritannia det året, og sikret bandet salt i maten i årevis fremover.

Bandet har for øvrig nettopp gitt ut ei ny låt, og er ventet å komme med sitt åttende studioalbum – «The Forest is the Path» i september.

I think the finish line's a good place we could start
Take a deep breath, take in all that you could want