25. september (269/366) - Porselensbryllupsdag

I dag etter jobb var jeg bedt på en fire-stjerners tre-retters middag hos min kjære kompis Erik og hans flotte kone Ingrid, som i dag feiret 20 år som ektepar, og hadde invitert sine respektive forlovere til en deilig middag, sammen med deres to flotte sønner, som nå har blitt (snart) voksne gutter på 15 og 18.

Det ble et skikkelig hyggelig lag, selv om jeg måtte avstå fra den fristende rødvinen, siden jeg hadde tatt bilen til Gjøvik i striregnet, og jentene her hjemme var snille nok til å være husstellere og stå for sin egen middag.

Det ble mimring og prat, latter og absurditeter i godt selskap. Skikkelig deilig påfyll på en litt regntung onsdagskveld. I tillegg hadde de lagt frem boka med hilsninger til brudeparet signert både forlovere og andre gjester fra 20 år tilbake - noe som var veldig underholdende å lese, og se tilbake på. Ikke overraskende husket jeg ikke et ord av hva jeg hadde skrevet den gangen, men det var om ikke annet noen “gode råd” som fortsatt viste seg å ha fungert. Er det noen som virkelig kan gi ekteskapsråd så vil det være det flotte porselensbryllupsekteparet, som virkelig er et eksempel for lærebøkene for andre som ønsker å pleie et ekteskap livet ut. For det er jeg overbevist om at de klarer, og jeg gleder meg til nye feiringer om både 10 og 20 år.

I tillegg fikk jeg også kjent på hvor flott det er å ha venner som, selv om vi ikke lenger ses så ofte, det bare er å ta opp igjen tråden med, som om det skulle vært i går.

Dagens innlegg blir en hyllest til kjærligheten og til det flotte ekteparet på Monssveen - og dagens låt må bli det som for 20 år siden var brudevalsen på Mølla i Gjøvik, der bryllupsfesten ble holdt: Heather Nova sin vakre “What a Feeling” fra albumet “Siren” (1998).

Gratulerer nok en gang med dagen, og tusen takk for en flott kveld med deilig mat og godt selskap!