21. september (265/366) - Shane Smith & The Saints

I dag skal jeg nok en gang til et Texas-band, og i dag skal du bli litt bedre kjent med en fyr som heter Shane Smith, og hans helligmenn.

Shane Smith trommet sammen bandet tilbake i 2011, etter at han hadde flyttet til Austin, Texas i fra småbyen Terrell, der han vokste opp - omkring 5 mil øst for Dallas.

Bandet platedebuterte i 2012 med utgivelsen “Coast”, men det var tøft å stikke seg ut i en sjanger og et musikkmiljø der det myldret av andre band. Oppfølgeren “Geronimo” kom i 2015, men fortsatt slet bandet med å få det til å gå rundt, og musikken var fortsatt primært en hobby for guttene. Det ble mange og lange dager borte fra familie og venner, for inntektene de genererte var stort sett fra å spille konserter - så det ble mange døgn på veien, stimlet sammen i en liten bandbuss.

Deres tredje album “Hail Mary” ble gitt ut i 2019, men en utgivelse som bandet håpet skulle bli nok et steg i riktig retning, ble i stedet nesten kroken på døra for bandet. Ikke lenge etter utgivelsen ble de satt under lupen av skattemyndighetene for manglende bokføringer, og de fersket et av medlemmene i crewet i å ha stjålet over 25,000 dollar fra bandkontoen. Som om ikke det var nok, så tok det fyr i bandbussen på vei til en spillejobb senere samme år, og Shane Smith måtte gå noen runder med seg selv om det virkelig var verdt å satse videre.

Det gikk en faen i ham, og han og resten av gjengen bestemte seg for å gønne på. Så kom pandemien, og livet ble nok en gang utfordrende - siden bandet ikke lenger kunne turnere og spille ute for folk. Håndsrekningen skulle imidlertid komme fra uventet hold. Låta “All I See is You” fra 2015 ble nemlig brukt i den suksessrike TV-serien Yellowstone, og bandet fikk et kommersielt løft, som både flyte opp lageret av såvel penger som videre motivasjon og selvtillit.

Tidligere i år slapp de deres fjerde studioalbum “Norther”, og i kveld lokal tid står de på en av scenen på festivalen “Bourbon and Beyond” i Louiseville, Kentucky. Så er spørsmålet om de også får besøk av Estragon, som er på festivalen sammen med kona, og suger til seg god musikk. Der er de ikke alene, for det er estimert at festivalen vil tiltrekke seg over 300,000 mennesker i løpet av de fire dagene den varer. Festivalen startet på torsdag lokal tid, og avsluttes i morgen.

Bandet har blitt drevne i å spille foran et stort publikum etter suksessen som kom som følge av Yellowstone-promoteringen - for tidligere i år fikk de også gleden av å spille en konsert for et fullsatt Red Rocks - det legendariske amfiteateret i Colorado. En konsert dere også kan se i sin helhet under.

Dagens låt blir “Fire in the Ocean” fra deres siste album “Norther”, som jeg tipper også er på setlista når de senere i dag lokal tid går på scena på Highland Festival Grounds i Louisville, Kentucky.

Så blir det spennende å høre om Estragon også snubler over disse i løpet av dagen…