20. juni (172/366) - Exit Music (For a Film)

I dag avslutter Bachelorstudentene på kull 13 ved Den norske filmskolen sin tre-årige utdanning på Lillehammer med en storslått eksamensfilmvisning i Lillehammer kino, med påfølgende fest ut i de små timer. Gratulerer til alle, og nyt dagen!

Det blir en annerledes og veldig koselig dag på jobb også for oss ansatte, og som også innebærer litt kveldsarbeid for å holde i arrangementet også etter dagen i kinoen.

For en mesterskapsfrelst fyr som meg, så blir det derimot også et enormt dilemma i forhold til dagens EM-program. Mesterskapskamper kan ikke ses i reprise, så enten må jeg snike meg til å få med meg litt – eller så må jeg rett og slett svelge kamelen, og la EM være EM.

Ekstra stort blir dilemmaet når jeg vet at dagens oppgjør består av blant annet Spania mot Italia – i dødens gruppe – og Danmark mot England. Så er jeg også skrudd sammen slik at Slovenia mot Serbia også frister, og det gjør nok sikkert dagen uutholdelig.

Jeg klarer nok å komme meg gjennom. Jeg gleder meg til å se hva studentene har laget, og har bevisst styrt unna å se og vite noe særlig om eksamensfilmene på forhånd, før jeg møter de for første gang på det store lerretet. Skjønt det blir ikke tid til å se så mye film er jeg redd, for dagen går mest av alt med til å tilrettelegge og ordne for at studentene selv får en fantastisk dag med sine familier og venner.

Så blir det spennende å se om noen sniker seg den korte veien bort til Nikkers Sport i kveld etter diplomutdelingen for å få med seg noen minutter av Spania mot Italia på den store dagen.

Dagens soundtrack i anledning eksamensfesten på DNF må blir Radiohead sin flotte «Exit Music (For a Film)». Radiohead-gjengen er til alt overmål også store fotball-fans, og selv om mange av dem dessverre holder med sitt lokale lag Oxford (som i utgangspunktet er litt smertefullt for en Swindon-supporter), så skal visst nok både Thom Yorke og Ed O’Brien være Manchester United-supportere, mens gitarist Jonny Greenwood er Sheffield Wednesday-supporter. For trommis Philip Selway er det imidlertid bare Oxford United som gjelder.

Bandet har ved flere anledninger koblet av med å spille fotball selv, og for en god del år siden spilte de en five-a-side kamp mot det engelske bandet Ride – en kamp som Radiohead til slutt tapte 4-25!

Når England senere i kveld møter Danmark, så blir det også et dilemma for Thom Yorke og Jonny Greenwood, som begge befinner seg i Athen for å spille med sideprosjektet «The Smile» på Release Athens Festival – der også nevnte Ride skal spille. Forhåpentligvis går de på såpass sent at de sammen med gutta i Ride i alle fall får med seg litt av kampen – akkurat som jeg håper å snike til meg noen minutter senere; om ikke annet via telefonen på do!