18. april (109/366) - Joshua Ray Walker

Jeg ergrer meg fortsatt for at jeg glipp av Joshua Ray Walker, da han fartet rundt i Norge og spilte på små kneiper i 2019, et snaut halvår før koronaen stengte ned verden.

Han var også innom Arnemoen Gard, men da hadde jeg ikke mulighet. Jeg hadde derfor sett meg ut en kveld i Kongsvinger, men av en eller annen grunn fikk jeg meg ikke dit heller, og i ettertid så har jeg angret meg nær sagt hver eneste dag.

Da han den 13. oktober hadde tatt seg gjennom Norge, og spilte på Bastard Bar i Tromsø, for kun en halvfullt lokale, så trillet byens kulturjournalist, og Hunter S. Thompsons Gonzo-stil svirebror, Egon Holstad en klokkeklar 6’er på terningen i lokalavisa. Overskriften lød: «Noe av det beste på år og dag».

I 2023 var han tilbake i Norge, og spilte blant annet en forrykende konsert på Trykkeriet i Trondheim. Der var også noen utsendte fra Norges beste musikkblogg Dust of Daylight, men skribenten var noe mer lunken enn Holstad fire år tidligere, selv om det i hovedsak var mange superlativer og skryt.

Så stilnet det fra Walker, også på sosiale medier. I vinter la han ut en melding om at han etter en blindtarmoperasjon før jul i etterkant også hadde fått påvist kreft. Beskjeden fikk han dagen før han skulle opptre live på talkshowet til Jimmy Kimmel.

Da hadde Joshua følt seg dårlig et års tid, men han hadde selv konkludert med at det sikkert bare hang sammen med hans overvekt og generelle livsstil. I januar i år begynte han behandling for tarmkreft, og alle planlagte konserter ble avlyst og satt på vent.

I mars var han derimot allerede tilbake på scenen, da med barbert hode etter å ha startet med strålebehandling. Ikke nok med det, han kom også med et nytt album etter jul, som dog var planlagt og innspilt før han havnet på sykehuset med kreftdiagnosen.

Prognosene ser bra ut, og Ray Walker jobber for å komme tilbake i manesjen for fullt – og selv om han pr. nå ikke har lagt noen planer for å ta seg hele veien over til Europa igjen med det første, så har han om ikke annet fått booket seg en gulrot til i februar 2025 – da han skal spille på Norwegian Pearl – et cruiseskip som frakter søkkrike amerikanere fra Florida til Mexico tur/retur på fylle- og countrymusikk-tur.

Jeg håper han kommer seg på fote igjen for alvor, slik at jeg en vakker dag får mulighet til å oppleve ham live, siden jeg altså dessverre gikk glipp av ham i 2019.

Dagens soundtrack blir hans fantastiske «Voices», som var åpningssporet på hans andre album «Glad You Made It» i 2020. Håper vi kan si det samme til ham neste gang han står på en scene i Norge!