17. oktober (291/366) - Alanna Matty

I dag skal vi en tur tilbake til Canada. I Halifax, Nova Scotia, finner vi den Toronto-fødte artisten Alanna Matty. Hun begynte å spille gitar og skrive sanger i ung alder, og hun har gjennom digitale plattformer etterhvert fått en lojal følgerskare. Hun startet med å legge ut klipp der hun gjorde coverlåter, men har etterhvert begynt å lage egen musikk. I 2014 platedebuterte hun med “Ante Meridiem”, men senere skulle det gå hele åtte år før oppfølgeren “Thoughts//Feelings” så dagens lys.

For en ukes tid siden ble hennes tredje album “Subject to Change” sluppet, og i november tar hun turen til Skandinavia og Sverige, for å spille på festivalen Viva Sounds i Göteborg.

Ved siden av å spille stemningsfull indie-musikk, så jobber hun som freelance lyddesigner, og har blant annet gjort jobber for spillselskapet Ubisoft. Kanskje ikke overraskende at hun også da produserer sin egen musikk.

Jeg kom nettopp hjem fra et to-dagers seminar på Jevnaker med kolleger fra hele HINN, og et slikt sjeldent arrangement gir sårt nødvendig sosialt påfyll i tillegg til det faglige. Kanskje slippes siver det til og med ut litt serotonin - kroppens egen lykkepille - i hjernen. Å være sosial er bra for serotonin-nivået, sies det. Akkurat slik som også både sol, trening og en del god mat kan gjøre. Det ble en liten smak av alt på Thorbjørnsrud.

Apropos - dagens låt blir den flotte “Serotonin” fra Mattys nyeste album.