14. oktober (288/366) - Au4

Dagens soundtrack er signert et band som jeg også oppdaget på den tiden jeg oppdaget og bestilte ny musikk på postordre via den amerikanske nettsiden CDBaby.

Vi skal nå til et band som kaller seg for “Au4”. I følge sin egen biografi, så ser de på seg selv som et audiovisuelt kreativt kollektiv. Hovedmennene bak Au4 er brødrene Ben og Aaron Wylie fra Vancouver i Canada. Inspirert av artister som Underwold, Massive Attack, Björk og Nine Inch Nails stiftet de Au4 i 2004, og i 2006 ga de ut debuten “On: Audio” på deres egen label “Torn Open Records”. I tillegg fikk de etterhvert med seg en tredje bror, Nathan - samt kompisen Jason Nickel.

Albumet ble solgt fra CDBaby, og i tillegg ble noen av låtene plukket opp av diverse “eksperimentell elektronika”-radiostasjoner rundt om i verden.

Seks år senere kom oppfølgeren “And down goes the sky” - men siden den gangen har det vært stille fra kanadierne.

Det virker som om Au4 er lagt på is eller avsluttet. Siste spor etter dem stopper i 2016. Wylie-brødrene pludrer imidlertid fortsatt med kunst i en eller annen form.

Ben har tatt en mastergrad, og jobber i dag mest med set-installasjoner for teaterscenen. I tillegg er han regelmessig å høre på lokalradioen i Vancouver, der han er medprogramleder på et radioprogram om eksperimentell musikk.

Broren Aaron på sin side er web-utvikler og gründer, og startet selskapet Appix, som har utviklet en app der folk kan interagere med live- og virtuelle arrangementer i sanntid. Teknologien de har utviklet skal visst nok forbedre opplevelsen på for eksempel konserter, sportsarrangementer og andre forestillinger - og den ble blant annet brukt under Toyko-OL i 2020, der publikum var forhindret til å være med live pga. pandemien.

Det er en slags kunst det også!

Dagens låt blir min favoritt fra deres debut. Låta har den spenstige tittelen “A Mile From Here is a Hole Where I Buried Your Love”. Det var introen på denne låta som fikk meg til å bestille albumet, som også trolig har den flotteste cover-arten av samtlige CD’er jeg har i samlinga.