26. januar

Så til et bandy-resultat. Kjapp - Ready 2-11.

Kanskje ikke så spesielt ved første øyekast, men det gjemmer seg et par artige fun-facts her.

Kjapp var et idrettslag fra Rjukan. Ikke stedet man umiddelbart forbinder med hverken bandy eller andre lagidretter. Idrettslaget ble stiftet i 1917 og lagt ned kun 8 år senere, i 1925.

Kjapp var faktisk ett av ni lag i Norges aller første bandy. Dette skjedde i oktober 1920, men allerede i januar spilte laget sin første offisielle kamp i NM mot Oslo-storheten Ready.

Det endte med braktap, selv om Readys store stjerne Halfdan Ditlef-Simonsen var sykmeldt(!).

Ditlef-Simonsen kom fra en velstående skipsreder- og politiker slekt, og var onkelen til Per Ditlef-Simonsen, som selv spilte bandy på et relativt høyt nivå i ungdommen.

Bandy har alltid ligger slekta nær, og faktisk spilte også fire av brødrene til Halfdan også bandy for Ready. I cupfinalen 1925 var samtidlige brødre på banen - som fem av de sju spillerene på laget.

Halfdan var en av primus-motorene for å danne en egen bandyliga og -forbund i Norge, men han mestret også andre lagidretter. Han var faktisk så god i fotball også, at han fikk sju landskamper for Norge - og scoret fire mål! Som om ikke det var nok, så var han også blant Norges beste tennisspillere på 1920-tallet.

Man kan jo bare tenke seg hva resultatet ville ha blitt nede i Rjukan hvis ikke Halfdan var sykmeldt!

Adjustments.jpeg