7. februar

Lørdag 7. februar 1920 var det endelig duket for skøyteduellen mellom amerikanske Bobby McLean og vår egen Oscar Mathisen på Frogner stadion.

Folk var nok spente over hele landet, men dekningen var jo så som så lenge før TV i det hele tatt var tenkt på.

En del begynte å få telefon rundt forbi i landet, så Aftenposten kom på den brilliante ideen å yte resultatservice via telefonen for folk som ikke klarte å vente på neste dags aviser.

Dette minner meg om da jeg først begynte å holde med mitt kjære Swindon Town i 1991. Da lå klubben i daværende 2. divisjon (nivå to), men det var allikevel sjeldent at resultatene var tilgjengelig for meg på tjukkeste Toten. Noen ganger slumpet de til å dukke opp på side 377 på SVTs tekst-tv, mens andre ganger måtte jeg vente helt til Tippebladet Tips kom på tirsdag før jeg fikk vite detaljer som målscorere, lagoppstillinger og så videre.

Noen få ganger fikk jeg imidlertid lov til å bruke hustelefonen hjemme, med ringeskive, og slå på tråden til Swindons kontorer på County Ground. Jeg guttet meg opp, og prøvde på så godt skole-engelsk jeg bare klarte å høflig presentere meg, og spørre ærbødigst om resultatet. Det fikk jeg så klart - da lenge før alle andre her på berget.

Så resultatservice via telefon var altså like kjærkomment og genialt i 1991 som det var i februar 1920.

Hvordan skøyteløpet gikk? Ring meg da vel, så skal jeg fortelle deg det!

Adjustments.jpeg