1. februar

Spill på travløp ble i organisert form etablert i 1927 i Norge, og i 1928 ble travbanen på Bjerke etablert. Før det hadde man vinterstid arrangert sporadiske travløp på isen helt siden det første registrerte «kappløpet med hest», tilbake i 1832 utafor Bjørvika.

Primus motor for dette var forretningsmannen Jacob Meyer, og den dag i dag arrangerer Bjerke travbane hvert år i november Jacob Meyers æresløp.

Den mest populære plassen å ha travløp i Kristiania ble i Frognerkilen utenfor Bygdøy. Der ble dette løpet arrangert hvert år siden slutten av 1800-tallet, med noen unntak. I 1918 var det fórmangel og ingen hester som kunne starte, og i 1919 var det så mildt at det ikke var is å kjøre på.

Derfor var travløpet som ble arrangert søndag 1. februar 1920 i Frognerkilen det første travløpet i Norge på tre år. Det vil si, trolig var det i mellomtiden arrangert travløp rundt om i det ganske land. Som f eks på Einafjorden, der jeg vet far min så sine første travløp - og som det eksisterer bilder av i et gammelt fotoalbum hjemme hos min mor.

Noe å tenke på for Norsk Rikstoto for å trekke folk til travløp igjen? Hva med V75 i Vingnesvika neste vinter?

Adjustments.jpeg