20. oktober (294/366) - Ash Koley

Dagens soundtrack er signert den kanadiske artisten Ash Koley, som i praksis er en duo bestående av vokalist Ash Koley og hennes gitarist og produsent Phil Deschambault.

De møttes i byen Winnipeg for et par tiår siden, og fant en felles interesse i musikk i skjæringspunktet mellom elektronika, indie, moderne pop og 80-talls new wave.

Duoens gjennombrudd kom i 2010 med singelen "Don't Let Your Feet Touch the Ground", som ble A-listet på flere kanadiske radiokanaler, og fikk internasjonal oppmerksomhet. Låta ble også brukt under Vinter-OL i Vancouver samme år - hyppig spilt både i fjernsynssendinger og på de ulike arrangementene.

Senere samme år ga de ut debutalbumet "Inventions" på selskapet Nettwerk Music Group, som også har huset store kanadiske artister som Sarah McLachlan og Avril Lavigne. .

Deres hittil siste album ble gitt ut i 2016, og siden den gang har det vært stille fra Ash Koley. I stedet har begge jobbet med både låtskriving og produsering for så vel andre kanadiske artister, som til film- og TV-bransjen.

Dagens låt blir min favoritt fra deres siste album “Elements”. Låta “Every Time I Think of You” har elementer fra flere av Ash sine egne favorittartister; ABBA, The Eurythmics og Peter Gabriel.

Legg beina høyt på den hustrig søndag, og sjekk ut Ash Koley sine deilige 80-talls vibber!