22. mai

Svenske Birger Møller, med bakgrunn blant andre Djurgården, var innleid som rikstrener for Norges fotballandslag i perioden 1918-1920, og tok ut over det på seg oppdrag rundt om i landet hos andre klubber - for 75 kroner timen. I mai 1920 var han på Gjøvik, der han skulle få sving på Gjøvik/Lyn. På den tiden var det vanlig at kjente trenere hadde korte engasjement i flere klubber i løpet av sommeren, og i fokus stod kondisjon - og mer fremmede ting i 1920, men som er langt vanligere i dag - nemlig fokus på riktig kosthold.

Møller var fornøyd med at Lyn spilte langs bakken i motsetning til Lillehammer-laget Fremad, men ut over det var det lite som imponerte svensken, som etter oppholdet på Gjøvik dro tilbake til Kristiania, der han ble med landslaget til OL i Antwerpen.

A J Kinnear skulle, som jeg har vært inne på tidligere, til Lillehammer for å trene Fremad litt på sensommeren, men i følge kilder jeg har funnet i Gudbrandsdølen var han ikke ønsket av spillerne på Fremad. Så gjenstår det å se om han dukket opp eller ikke.

Screenshot_20200522_174619.jpg