24. mars

Samfunnet har forandret seg enormt på 100 år, men et par ting virker like påfallende i dag som i 1920: Den milde vinteren, og ikke minst det faktum at spanskesyken fortsatt dukket opp igjen rundt om i landet; på tredje året.

Vi må nok stålsette oss for at årets Korona-pandemi også kan dra ut, i verste fall over år. Det er imidlertid begrensningen som i disse dager er i fokus, så derfor er samfunnet vi kjenner det blitt forandret over natta, og vi er tilbake i en situasjon som ligner både 1940 og på slutten av 1910-tallet, da Spanskesyken - som også var et koronavirus - herjet landet.

Den største forskjellen? Mediadekningen. På godt og vondt, kan vi vel si. I dag går informasjonen ut til alle på et lite blunk, samtidig som om media i følge meg også misbruker sin posisjon med å male på litt for tjukt med overskrifter og farger. Hadde det vært for å vekke folket og skjønne alvoret, så hadde det vært greit - men jeg tror alle har skjønt det nå, og jeg mistenker at motivasjonen dessverre bare er antall klikk. Så får vi foreldre bare holde lesedykige barn unna nettavisene til Dagbladet og VG, og heller formidle nyhetene selv på et litt mindre angstfremkallende måte.

Adjustments.jpeg